Ha Nyíregyházán akarunk a koronavírussal kapcsolatos tesztet elvégeztetni, akkor mázlinkra van pár lehetőségünk. Ezek a város különböző pontjain, eléggé szétszórva helyezkednek el, úgyhogy mindenkinek van egy egyszerű megoldás erre a helyzetre. Szerencsére a nyíregyházi PCR tesztállomások is könnyen megközelíthetők.

Petőfi tér 15.

A Margit Labor mintavételi pontját arról ismerhetjük fel leghamarabb, ha megkeressük a Szent Antal templomot, mivel ez már remek jel arra, hogy jó helyen járunk. Ez könnyen megközelíthető gyalog is, de amennyiben tömegközlekedést akarunk használni arra is van több lehetőség.

Itt PCR és Centaur tesztet is lehet végeztetni, a cég pedig garantálja, hogy az eredményeket 24 órán belül emailben kézbesíti magyarul és angolul is PCR teszt esetén, ha pedig Centaur tesztet csináltatunk akkor 2-3 munkanapon belül. A Margit Labor pontjain a hatósági ár alatti árral számolnak, ami nagyjából egy 25%-os változást jelent, úgyhogy ár szempontjából ide a legérdemesebb jönni.

Ez a mintavételi pont hétfőtől – péntekig: 8:00 – 16:00 óráig működik, úgyhogy érdemes észben tartanunk, hogy hétvégén például nem támaszkodhatunk erre, mivel mintavétel ideéig sem tartanak nyitva.

Praktiker parkoló

A Whitelab mintavételi pontja egy kicsit kevésbé átlagos helyen találhatjuk meg, viszont cserébe nagyon könnyű észrevenni és ha valaki a közelében lakik akkor a megközelítéssel sem lesz probléma.

Itt PCR és ellenanyag szűrést lehet végeztetni, emellett pedig posztcovid ellenőrzést is lehet végeztetni. 24 órán belüli eredményt garantálnak, sürgősségi esetben pedig 15 órán belülit, amit ha nem tudnak teljesíteni akkor visszatérítik az árat. Ezen a mintavételi ponton hatósági árral számolnak.

PCR szűrést minden nap 7:00-tól 16:45-ig végeznek, ellenanyag szűrést minden nap 10:00-tól 13:00-ig és posztcovid szűrést hétfőtől csütörtökig 10:00-tól 13:00-ig. Ha PCR tesztet akarunk végeztetni, akkor időben valószínűleg ezzel a ponttal járunk a legjobban.

Vay Ádám körút 12.

A Medicover kórház mintavételi pontja egyben egyéb laborvizsgálatokhoz is használt pont, így elég könnyű felismerni, hiszen már kívülről is könnyű megmondani, hogy egészségügyi helységről van szó.

PCR tesztet, illetve kétféle ellenanyag szűrést lehet itt csináltatni. Az utóbbiak közül az egyik az oltás utáni szűrés, aminek lényege az immunreakció felmérése, míg a másik színtisztán csak az ellenanyag mennyiségével foglalkozik és oltás vagy fertőzés után is meg lehet csináltatni. Itt a hatósági árak alatt dolgoznak minimálissal, viszont időközönként vannak nagyobb akcióik is, amikre érdemes odafigyelni. Egy PCR teszt eredményét (a weboldaluk szerint) még aznap kiderítik amikor a mintát levették és emailben ki is küldik a leleteket.

Mintavételre hétfőtől péntekig 7:00 és 11:00 között van lehetőség. Amennyiben csak hétvégén érünk rá, akkor másik megoldást kell keresnünk.