Dublin kedvelt utazási célpont, fő nevezetességei akár egy rövid hétvégén bejárhatók. Főbb látnivalói a Triniy College, az O’Conell street, de feltétlen látogassunk el a Jameson gyárba és a Guinness Sörházba, amelynek kilátójából csodálatos körpanoráma nyílik a városra. Dublinban akár vezetett exkluzív whisky túrákon is részt vehetünk.

Habár az időjárás elég hűvös, naponta szemerkélő esővel is meg kell barátkozni, de Dublin az év minden napján kellemes meglepetésekkel várja az ide látogató turistákat. A várost átszelő, majd a tengerbe ömlő Liffey folyón számos kedves hídon kelhetünk át. A nevezetességek jó része a folyótól délre találhatók.

Dublin legjobb látnivalói

Írország fővárosában nemcsak középkori templomok és gregoriánus épületek találhatók, de a város hatalmas és sok zöld parkkal rendelkezik, amelyek Dublin élhetőségére és látképére is hatással vannak. A legfelkapottabb turisztikai látnivalók a Guinness Sörház és az Old Jameson Distillery.

St. Patric- katedrális

A St. Patric- katedrális az ország legnagyobb középkori katedrálisa, amelyet még a normannok előtti időszakban építettek és az 1100-as évek végén építették újjá. A város védőszentjének Szent Patriknak tiszteletére márciusban Dublinban és világszerte nagy vígasság keretében emlékeznek meg.

Trinity Collage

A Szentháromság Főiskola Írország legnevesebb intézménye, amelyet még 1592-ben alapítottak. Híres a könyvtára, amely a legrégebbi könyvek gyűjteményét tartalmazza. A közelben található a régi Ír Parlament épülete, amely napjainkban a Bank of Ireland székháza.

Guinness Sörház

A Dublinba érkezők elsődleges úti célja az 1759-ben alapított sörfőzde megtekintése. A sörház a város szívében a St. James kapunál található. A látogatók vezetett túra keretében ismerhetik meg a világhírű sör készítésének titkait. Extra program a sörház legfelső emeletén lévő körpanorámát nyújtó kilátó a Gravity bár, amely egy pint Guinness sörrel garantált fénypontja a dublini látogatásnak.

St. Stephens Green és a Phoenix  Park

A 22 hektáros St. Stephens Green park Dublin fő zöld oázisa, amely különösen jó időben megtelik a helyi lakosokkal. A park közepén látható egy díszes szökőkút, valamint egy tó, amelyen kis híd ível át.

A Phoenix Park a városközponttól nyugati irányban található, nevezetes arról, hogy Európa legnagyobb bekerített zöld területe, ahol díszes tavak, és kertek veszik körül a hatalmas zöld területet. A park népszerű a szabadtéri sportok gyakorlói körében, de gyakran találkozhatunk szabadon kószáló szarvasokkal is. A park ad otthont Dublin állatkertjének is.

Old Jameson Distillery

Habár a világhírű – háromszori desztilláláson átesett Jameson már nem Dublinban készül, a lepárlóüzem még látogatható. A 40 perces túra a kóstolás mellett a whiskey gyártási folyamatot mutatják be. A jegyár tartalmazza a belépőt a lepárlóba, érdekesség, hogy a vendégek nemcsak Jameson whiskey-t, hanem összehasonlíthatják a különleges ízhatást a versenytársakéval, a schotch-cal, bourbon-nal.

Ír whiskey túra

Dublin kihagyhatatlan látnivalói megtapasztalnivalói közé tartozik a whiskey túrán való részvétel. Számos túrába lehet bekapcsolódni, például a félnapos túra keretében bejárják Dublin legfontosabb whiskey-megállóit, beavatnak az ír whiskey lepárlás történetébe és titkaiba.

O’Conell street és a Spire

Az O’Conell út, és az ott látható emlékmű Írország legszélesebb útja, számtalan szobor díszeleg az ír hősök emlékére. Fő látványossága az út közepén magasodó 122 méter magas Tű, amely már messziről és bárhonnan jól látható.


További utazási tippek

Toscana
Mallorca legszebb strandjai
Párizs látványosságok
Dortmund
Amalfi
Milánó
Protaras Ciprus

További utazási ajánlatok
Stuttgart szállás

Ez is érdekelhet