Ha tudod, hogy mit érdemes a tányérodra tenni, könnyűszerrel feltöltheted a szervezet kiürült energiaraktárait, így a tavaszi fáradtságnak is búcsút inthetsz!

 

Vitaminsaláta túróval

Hozzávalók 1 személyre: 100 g fejes káposzta, 75 g konzerv kukorica, 50 g sárgarépa, 25 g zeller, 75 g félzsíros tehéntúró, cukor, ecet, só.

  • A zöldségeket alaposan tisztítsd meg.
  • A káposztát gyaluld vékonyra, a sárgarépát és a zellert aprítsd gyufaszál vastagságúra.
  • A kukoricát is hozzáadva, jól keverd össze a zöldségeket.
  • A túrót törd át szitán, és szórd a salátára.
  • Ízesítsd ecettel, kevés cukorral, sóval, és hűtőben való érlelés után tálald.

Próbáld ki fügedarabokkal és/vagy pármai sonkával feltúrbózva!

Pikáns sárgarépa-saláta

Hozzávalók 1 személyre: 100 g sárgarépa, 1 szál újhagyma, 1/2 teáskanál, olívaolaj, 1/2 gerezd fokhagyma, 1-1 teáskanál citromlé és narancslé, római kömény, koriander

  • A sárgarépát mosd meg, tisztítsd meg és reszeld le.
  • Az újhagymát tisztítsd meg, vágd finomra, és keverd a sárgarépához.
  • Az öntethez szárazon pirítsd meg a koriandert, a köményt, majd daráld meg.
  • A fokhagymát törd össze, majd keverd az őrölt fűszerekhez, és a narancs- és citromléhez.
  • Végül keverd simára az olívaolajjal.
  • Az öntettel locsold le a sárgarépát, és néhány órára tedd hűtőszekrénybe!

Epres-banános müzli

Hozzávalók 1 személyre: 2 evőkanál zabpehely, 1 evőkanál kukoricapehely, 1 teáskanál búzacsíra, 1 teáskanál tisztított tökmag, 50 g banán, 50 g  eper vagy szamóca

  • A gabonapelyheket a tökmaggal, búzacsírával keverd össze.
  • A szamócát vagy az epret mosd meg, kockázd fel, majd tedd ugyanezt a banánnal is.
  • A gyümölcsöket add a müzli-alaphoz, sovány tejjel, joghurttal fogyaszd!

Bármilyen más bogyós gyümölccsel is készítheted, ahogy bővül a rendelkezésre álló friss gyümölcsök köre!

A bevásárláshoz nézz körül a minden-akcio.hu katalógus rovatában és garantáltan megtalálod, melyik alapanyagot hol vásárolhatod meg olcsóbban vagy akciósan.