Az egészség megőrzése, valamint szükség szerint annak helyreállítása komoly kihívás elé állítja a mai kor emberét. Egy sornyi olyan tényező van, melyek befolyásolják általános közérzetünket. A civilizációs megbetegedések sokakat érintenek, és sajnos a megoldás korántsem olyan kézenfekvő, mint azt a legtöbben gondolják. Egyfajta egyensúlyt kellene találni a test, a lélek és a szellem között, de a tényleges aktivitás sem maradhat el ebből a folyamatból.

Sokaknak segített már a Változás Műhely tájékoztatója az Aviva módszerről. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a testi és a lelki egészség szoros kapcsolatban állnak egymással. Egyik sem lehetséges a másik nélkül. Elsődleges tehát az, hogy az ember megérti és elfogadja szervezetének működését, s valamiféle összhangra törekszik mindennapjaiban. Gyakran éppen a kiegyensúlyozottság a titka az erős immunrendszernek és az optimális hormonális működésnek.

A megfelelő torna segítségével fokozható az érintett területen a vérkeringés, beindíthatóak a hormonális folyamatok, ami a nemiség kapcsán is meghozhatja a várt eredményt. Az Aviva gyakorlatok az egész testet megmozgatják, így serkentik az artériás és a vénás vérkeringést. Az izmok mozgatása a belső elválasztású mirigyek működésére és így a hormonháztartásra is jótékony hatással van. A pajzsmirigy alul-és felülműködés esetében éppen úgy hasznosak ezek a gyakorlatok, mint a hormonális eredetű problémák kapcsán. A menstruációs fájdalmakat sokan ismerik, éppen úgy, mint manapság a meddőség jelentette gondokat. Nem csak nőknek, hanem férfiaknak is sokat segíthet az Aviva torna- akár az említett terméketlenséggel kapcsolatos helyzetek megoldásában.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a súlyfelesleg is sokszor éppen a hormonális zavarokra vezethető vissza. Az éhezés, az egészségtelen diéták helyett létezik olyan megoldás, ami aktívan előmozdítja a normál testsúly elérését. A speciális gyakorlatok nem csak átmozgatják a testet, és így javítják az anyagcserét, hanem a hormonrendszer egyensúlyba hozásával is hozzájárulnak a súlyvesztéshez. Ne feledd, nem csak testsúlyod és megjelenésed a tét, hanem általános egészségi állapotod és nemiséged optimális megélése is.