Győr-Moson-Sopron megye kedvező adottságokkal rendelkezik a viziturizmus tekintetében is. A Fertő tó a környék legalkalmasabb területe vizisportok űzésére, bár a tó területének csak kevesebb, mint negyede tartozik hazánkhoz, a vizisportolásra és strandolásra alkalmas vízfelületet is csak a Fertőrákosi-öbölben találunk. A tó sekély, könnyen felmelegedő vize és széladottságai kedvezőek a szörfözők számára. A tó és a nádasok által körbezárt kisebb tavak fokozott védelem alatt állnak, ezek turisták elől elzárt területnek számítanak. A Fertő csatornahálózata egy kijelölt túraútvonalon, a nemzeti park túravezetőjével kenutúrák keretében látogatható.

Fertő-tó

A Fertő-tó osztrák részén az elmúlt évtizedek során sokoldalú viziturisztikai szolgáltatások alakultak ki.

A megyén áthaladó folyók közül a Duna és a Rába érdemel említést a viziturizmus szempontjából, bár a turisztikai szolgáltatásokhoz kapcsolódó infrastruktúra területén még jelentős fejlesztésekre lenne szükség. A vizitúrák szempontjából még érdemes megemlíteni a Mosoni-Duna és a Szigetköz Mosonmagyaróvár és Győr közötti szakaszát. A megyében két jelentős vizitturisztikai rendezvény is megrendezésre kerül: a Nemzetközi Duna Túrát évente június és július alatt rendezik Rajka és Budapest között, míg a Nemzetközi Rába Túrát Szentgotthárd és Győr között júliusonként. A Fertő tó és a nagyobb folyók kiépített strandjaitól eltekintve számos település épített ki strandfürdőt a települések menti kisebb természetes illetve mesterséges tavakból, melyek turisztikai vonzereje helyi jelentőségű.

Jelentősebb viziturisztikai vonzerők

  • Duna
  • Fertő-tó
  • Mosoni-Duna, Szigetköz ágrendszere
  • Rába

Nemzetközi viziturisztikai rendezvények

  • Nemzetközi Duna Túra
  • Nemzetközi Rába Túra

Ha személygépkocsival utazik és spórolni szeretne  üzemanyag költségén, a FleetCor üzemanyagkártyák révén nemcsak olcsóbban tankolhat több mint 200 hazai töltőállomáson, de kedvezménnyel vásárolhat a töltőállomások shopjaiban is. Ha átlépné a határt, az üzemanyagkártyája Ausztriában is érvényes.