A nemi élet minősége nem csak a partnerek egymáshoz fűzőtő kapcsolatán múlik, hanem azon is, mennyire képesek megnyílni egymás előtt az ágyban, azonos hőfokon égnek-e szexuálisan. A témával kapcsolatban felmerülő tényleges problémákról még mindig nehezen beszélnek az emberek, a szakember felkeresése pedig még inkább problémás a legtöbbek számára. Ilyen a helyzet akkor is, ha a korai magömlés jelent gondot. Mikor beszélhetünk erről? Milyen megoldások léteznek az érintettek számára?

A korai magömlés tulajdonképpen korosztálytól függetlenül érintheti a férfiakat. A jelenség pontos meghatározása nem egyszerű, hiszen viszonylagos, hogy hány perc az ideális az együttléthez, és mikortól van szó korai magömlésről. A kialakult helyzet oka szinte minden esetben pszichés eredetű. Ugyanakkor érdemes tisztában lenni azzal, hogy tényleges testi jelenségek is állhatnak a háttérben- bár kétségtelen, hogy ritkán fordulnak ezek elő. A kóros hormonszint, bizonyos agyi vegyületek abnormális szintje, a nemi szervet érintő gyulladásos fertőzések, pajzsmirigy betegségek is együtt járhatnak korai magömléssel. A műtét vagy trauma következtében kialakult idegrendszeri károsodás sem kizárható, viszont a legtöbbeknél ezek nem diagnosztizálhatóak. Ilyenkor érdemes a dolgot a pszichés oldalról megközelíteni.

Vannak, akik tartanak az erekció elvesztésének kockázatától, akár a férfi változókorral összefüggésben. A stressz – mint oly sok esetben- a nemi élettel összefüggésben is megmutatja hátulütőit. Ha nehezére esik a férfinak az együttlétre koncentrálni, és folyamatosan máshol jár az esze, akkor siettetheti akár tudat alatt is az ejakulációt. Érdemes tudni, hogy egyes gyógyszerek szedése befolyásolhatja az agyi hírvivő anyagok működését, ami szintén korai magömléshez vezethet. S hogy mi a megoldás?

A korai magömlés ellen tablettát is lehet szedni, azonban vigyázni kell a gyanúsan olcsó ajánlatokkal. Érdemes átgondolni a partnerhez fűződő kapcsolatot, a vele megéltek személyiségre gyakorolt hatásait. Bár a korai magömlésre tekinthet a partner egyfajta bókként, de hosszú távon inkább a kielégületlen szexuális élet marad meg a nőkben. Nagyon fontos a kommunikáció, de az orvosi vizsgálat is hasznos lehet, legalább egy laborvizsgálat erejéig mindenképpen.