A szájfeltöltés az egyik leggyakoribb orvos esztétikai eljárás évente több ezren esnek át rajta, előnye, hogy nagy biztonsággal végezhető, ugyanakkor a megfelelően kiválasztott technikával hosszan tartó természetes hatás érhető el. Az egyes megoldások előnyeivel és hátrányaival kapcsolatosan érdemes előzetesen szakember véleményét meghallgatni, és a felkínált konzultációs lehetőséget megragadni.

A szájfeltöltés gyakori eljárásai

A szép érzéki ajkak nem csak fiatalosabb külsőt biztosítanak, de hozzájárulnak az arc harmóniájához és előnyösebbé teszik a megjelenésünket. A szájfeltöltés célja az ajkak teltségének, kontúrjának, és formájának, javítása illetve esetleges aszimmetriájának korrigálása.

A szájfeltöltés végezhető felszívódó feltöltőanyagokkal, nem felszívódó feltöltőanyagokkal, valamint a kettő közötti átmenet a saját zsírral való feltöltés. Míg az előbbieket minimál invazív eljárás keretében- néhány tűszúrással- végzik, addig az utóbbi sebészeti beavatkozással történik. Az egyes megoldások előnyeivel és hátrányaival kapcsolatosan érdemes előzetesen szakember véleményét meghallgatni, és a felkínált konzultációs lehetőséget megragadni.

Szájfeltöltés nem felszívódó feltöltőanyagokkal

Fontos különbség, hogy a nem felszívódó feltöltőanyagokkal végzett ajaktöltés (például folyékony szilikonnal) kevésbé ajánlott ajakformálásra a szakemberek szerint, mivel nem csak visszafordíthatatlan ajakdeformációval járhat, hanem hosszú távon csomósodást, és gyulladást okozhat.

Akik nem szeretnének újra és újra szájfeltöltésre járni, hanem végleges megoldásra vágynak azok számára a saját zsírral, illetve a Permalip szilikon implantátum ajánlható.

szájfeltöltés ajakfeltöltés

Saját zsírral történő feltöltés

A műtéti eljárás során a száj feltöltése a test más területével leszívott zsír befecskendezésével történik, ennek egy része beépül a szövetekbe, míg másik része idővel felszívódik.

Feltöltés felszívódó feltöltőanyagokkal

Azoknak a pácienseknek, akik még sohasem estek át szájfeltöltésen, számukra mindenképp a felszívódó formula ajánlott: egyrészt az eredmény korrigálható, akár után is tölthető. Vagy ha az eredmény mégsem felel meg az előzetes elképzeléseknek, akkor el is távolítható.

Mit kell tudni a hialuronsavas ajakfeltöltésről?

A hialuronsavas ajakfeltöltés ideális választás azok számára, akik úgy szeretnék az ajkukat dúsítani, hogy az megőrizze annak természetes formáját, és az eredeti mosolyt egyaránt. Természetes érzetet és megjelenést nyújt, javítja az ajak kontúrját, így nem véletlen hogy ez a leggyakoribb technika.

Vannak kifejezetten ajakformálásra kifejlesztett hialuronsav készítmények, és az orvos esztétikai szolgáltatást nyújtó rendelők honlapjain minden esetben megtalálható az általuk használt fetöltőnyag típusa, és az ampulla ára, amely segít az szájfeltöltés árának előzetes kalkulációjában.

A jó minőségű hialuronsav fokozatosan bomlik le, és a tartós hatás érdekében ismétlő kezelésekre van szükség. A harmónia szempontjából fontos, hogy az arcformához leginkább illő formát válasszunk. A hosszú távú szép ajak titka a tapasztalt szakember által végzett eljárásban rejlik: a tökéletes eredményt a jó minőségű és precíz adagolású, és jó helyre fecskendezett feltöltőanyag biztosítja.

A konzultáció szerepe

Mielőtt bárki döntést hozna, érdemes szakember véleményét meghallgatni az egyes megoldások előnyeivel és hátrányaival kapcsolatosan. A magán rendelők, klinikák ingyenes konzultációs lehetőséget biztosítanak a kezelés elvégzése esetében.

A szájfeltöltés egyéb területei

Vannak, akik nem szépészeti célok miatt, hanem helyre állító műtét, baleseti sérülés, ajakhasadék vagy éppen ajak daganat miatt kényszerülnek a sebészeti beavatkozás elvégzésére. A sebészet területén számos feltöltőanyag használatos például szilikon, hialuronsav filler- az utóbbi talán az egyik legjobb, legszebb eredményt nyújtó anyag, amely a legkíméletesebb beavatkozást teszi lehetővé és így nem véletlenül került át az orvos esztétika eszköztárába.