A Fotbal Club CFR 1907 Cluj, közismert nevén CFR Cluj egy román hivatásos labdarúgóklub, amelynek székhelye a Kolozs megyei Kolozsvár városában található, és a Liga I-ben versenyez.A klubot 1907-ben alapították Kolozsvári Vasutas Sport Club néven, amikor Erdély még Ausztria-Magyarországhoz tartozott, jelenlegi neve CFR a Căile Ferate Române (azaz „Román Vasút”) rövidítése.

A legutóbbi, 2004-es Liga I-be való feljutás előtt a klub fennállásának nagy részét az alsóbb osztályokban töltötte. A CFR Cluj azóta egyre inkább külföldi játékosokra támaszkodik sikereihez, és a 2005-06-os szezonban részt vett első európai versenyén, az Intertotó-kupán, ahol második helyen végzett. A korábbi tulajdonos, Pászkány Árpád jelentős anyagi támogatásával a CFR tizenhét év után vette el az országos bajnoki címet a fővárosi csapatoktól, és a 2007-08-as idényben először lett országos bajnok.

A kolozsváriak 2017 és 2022 között öt egymást követő bajnoki címet nyertek. Összesen tizenhat hazai trófeát gyűjtött össze a CFR, mindegyiket a 21. században – nyolc Liga I-es, négy Cupa României és négy Supercupa României. Amellett, hogy a román labdarúgás megbecsült alakja lett, a csapat háromszor kvalifikálta magát az UEFA Bajnokok Ligája és az Európa Liga csoportkörébe, egyszer pedig az Európa Konferencia Liga csoportkörébe.

A CFR ádáz rivalizálásban áll a szomszédos Universitatea Clujjal, a két csapat közötti mérkőzéseket Derbiul Clujului néven emlegetik. Több, de kisebb rivalizálás is kialakult az elmúlt időszakban olyan csapatokkal szemben, amelyekkel a CFR a bajnoki címért küzdött.

Román bajnokság tabella: FociTipp.net