Világszerte jellemző, hogy átalakul a turizmus működése, az emberek egyre inkább élményeket keresnek, ezért Magyarországnak is a turisztikai attrakciókat kell fejleszteni a következő években – mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda esti adásában.

    A 2014-2020 közötti turisztikai fejlesztésekre szánt 200 milliárd forintból megújulnak az Unesco védettséget élvező, vagy védettség előtt álló ingatlanok, kulturális és egyházi örökséghez kapcsolódó turisztikai útvonalakat tesznek vonzóbbá, és országszerte számos alternatív turisztikai szolgáltatás jöhet létre – tette hozzá.
A helyettes államtitkár úgy vélte, e fejlesztésekkel válnak valóban kihasználhatóvá az előző uniós ciklusban létrejött szállodai kapacitások.
Csepreghy Nándor felidézte, hogy az idei első negyedévben már 1,7 millió turista érkezett Magyarországra, akik összesen 3,8 millió vendégéjszakát töltöttek el, ami bíztató jel a turisztikai ágazat 2015-ös növekedésére.