A mellplasztika manapság az egyik leggyakrabban elvégzett plasztikai beavatkozás, amelynek ugyanúgy vannak kockázatai, mint bármely más műtétnek, ám igen minimális esetben történnek problémák. Szövődmény szinte sosem alakul ki, így akár családalapítás során is belevághat, ha úgy érzi, hogy most már magabiztosabban szeretne utcára lépni.

Már csak az a kérdés, hogy szülés előtt vagy után érdemes belevágnia. Mindegyiknek van előnye és hátránya, így a cikkünkből most kiderítheti, hogy mi a jobb megoldás az Ön számára.

Mikor és kinek érdemes belevágnia a procedúrába?

Sokszor azt gondolják, hogy csak a kis mellekkel rendelkezők akarnak mellnagyobbítást végeztetni magukon. Pedig ez közel sem így van, hiszen számos más dolog is közre játszhat abban, hogy valaki a beavatkozás mellett dönt. Amennyiben egy hölgy nem elégedett magával, illetve a kebleinek méretével, nem tudja feldolgozni, hogy kis méretekkel áldotta meg a sors, akkor számára remek megoldást jelenthet az operáció.

mellplasztikaA másik ok lehet, ha valakinek nem szimmetrikusak a mellei, hiszen ez is lelki problémákat okozhat hosszabb távon. Ha túl nagy és szemmel látható az eltérés a testrészek között, akkor ezen egy asszimetria-korrekció segíthet igazán. A keblek térfogatának növelésével hozzá lehet igazítani a másikhoz, de akár át is alakítható annak kinézete.

A harmadik ok lehet például a kissé megereszkedett mell, amely főként a terhesség utáni időszakban okozhat problémát. Szülés után ugyanis a keblek megnyúlnak, veszítenek a feszességükből, ezáltal pedig kellemetlen érzés lehet, ha már nem olyanok, mint a korábban megszokott. A kisebb megereszkedés esetén remek megoldás egy plasztikai műtét, amelyet akár szülés után is elvégezhetnek. Ezáltal vissza lehet állítani a keblek eredeti formáját és állapotát, újra teltekké és kerekké lehet őket varázsolni.

 

Mellnagyobbítás szülés előtt vagy után?

Több szempontot is érdemes tehát mérlegelni a mellnagyobbítás előtt. Az implantátum azonban akár szülés előtt is gond nélkül behelyezhető, azonban érdemes tisztában lenni azzal, hogy sem a terhesség alatt, sem pedig a szülés után egy bizonyos ideig nem szabad kés alá feküdni. A gyermekvállalás előtti operációra tehát csak abban az esetben van lehetőség, amennyiben nem áll fent terhesség. Ami pedig a szülés utáni lehetőségeket illeti, fontos szempont a szoptatás, hiszen a befejezést követő nagyjából hat hónap után dönthet csak úgy, hogy mellnagyobbításra vállalkozik.

Milyen előnyei vannak a szülés előtti műtétnek?

Nem árt tisztában lenni azzal, hogy a plasztikai sebészek máshogy kezelik majd Önt, ha a későbbiekben gyermeket szeretne vállalni. A kebleknek ugyanis szoptatásra is készen kell állniuk, így egy másfajta technikával végzik majd el a nagyobbító műtétet, mint egy gyermekkel rendelkező személy esetében.

Mivel a mellplasztika egy fájdalmas művelet, így az utána következő hónapok rendkívül megterhelőek lehetnek. A feszítő érzés folyamatos, ráadásul emelgetni és bizonyos pózokban feküdni sem lehetséges. Ez kellemetlen lehet, ha az embernek kisgyermeke van, hiszen ebben az esetben nem dőlhet ágynak. A műtétet követően ráadásul nagyjából két hónapig kíméletesen kell bánnia magával, tilos a sport, illetve mindennemű fizikai megterhelés egyaránt. Amíg tehát nincsen baba, addig egyszerűbb a felépülés is.

Miért jó szülés után mellnagyobbítást végeztetni?

Ami a gyermekvállalás utáni operációt illeti, ilyenkor már nem várható nagy változás a testünk ezen részében, így tulajdonképpen egyszerűen beállítható a végleges mérete és formája. Ilyenkor nem lesz szükség arra, hogy az esetleges szülés hatására bekövetkező változásokat korrigálni kelljen.

Azonban fontos megjegyezni azt is, hogy kutatásokkal bizonyították, nem okoz hatalmas változást a keblekben a gyermekek szoptatása, így várhatóan még a szülés előtti műtét után sem lesz szükség egy újabb nagy operációra a baba miatt. Megállapítható tehát, hogy implantátum mind a szülés előtt, mind a szülés után behelyezhető, egyik sem okoz problémákat a későbbiekben. Utóbbi esetében azonban érdemes hagyni egy kis időt a regenerálódásra és csak azt követően felkeresni egy plasztikai sebészt. Mind a két esetben a legjobb, ha a kérdéseit egy hozzáértő szakembernek teszi fel, így biztos lehet a választásában.